mandag 4. juni 2007

Brother Anders om møtet med John Svenningsen


Vi havde møde med John Svenningsen (dansk workers-delegat) som snakkede om hvordan ILO og kommite’ arbejdet er bygget op.
Selve globaliserings komitten er en lang sigted proces som man lægger op til fra arbejdernes side, da man godt kunne tænke sig at styrke nogen af konventionerne inden for ILO og samtidig blive enige om en procedure for anstændigt arbejede (decent work). Det er arbejdsgiverne ikke så meget for. De mener det er bedre at decent work skal diskuteres nationalt i stedet. Men for workers side er ILO det bedste sted da man står stærkere her. Især for de fattige og diktaturiske lande ville det være godt med på sig muligvis en konvention om decent work.
Mange ting som nogen lande gør blandt andet kina lukker man nogen gange øjnene for fordi de bidrager med penge og økonomisk udvikling i ILO og man risikerer at man ikke får afholdt konferrencen eller at folk udvandrer i protest. Så man er meget forsigtig og demokratisk hele processen igennem.

(På bildet ser dere møtet med Svenningsen. De nordiske workers-delegatene tar seg tid i et hektisk program til å svare på spørsmål. Det kan også nevnes at Geneve-skolen blir hilset velkommen hver morgen i Workers-møtene)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Anita, Forstår at det er godt fellesskapet. Hils bror Anders og takker for innlegg, dere er flinke til å formidle både innhold og stemning.
Imorgen er det ORGutvalget, og jeg hilser fra deg. Lisbeth